Begova polévka

Begova čorba

Bosna a Hercegovina

Ingredience:

500 g slepičího vývaru,
 200 g mrkve
celeru a petržele
 50 g bamje
 20 g rýže
 2 dl smetany
 3 žloutky
 šťáva z citronu
sůl
Příprava:
 

1) Slepičí maso a očištěnou zeleninu dáme vařit do osolené studené vody. 

2) Uvařené maso vyjmeme a nakrájíme, polévku přecedíme. 

3) Zeleninu nakrájíme na kostičky. 

4) Zvlášť uvaříme rýži a zvlášť bamju v okyselené vodě. 

5) Polévku, maso, zeleninu, procezenou bamju a rýži nasypeme do hrnce a společně provaříme, přidáme citronovou šťávu, případně polévku ještě dosolíme.

6) Před podáváním vmícháme žloutek rozkvedlaný ve smetaně.

 

Vytvořeno službou Webnode