Domaca kisela juha od divljači
Charvátsko
Ingredience:
500 g odřezků a drůbků z bažanta
divoké kachny nebo husy
1 cibule
1 lžíce sádla
1 lžíce mouky
2 lžíce kysané smetany
1 lžička octa
1 bobkový list
špetka pepře
sůl
2 l vody
Noky:
3 lžíce mouky,
1 vejce
Příprava:
1) Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle do zlatova.
2) Přidáme drobně nakrájené drůbky a odřezky a několik minut je podusíme.
3) Pak maso osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a osmahneme.
4) Promícháme, přilijeme studenou vodu, vhodíme bobkový list a vaříme doměkka.
5) Jakmile je maso takřka hotové, zavaříme noky, ke konci varu polévku okyselíme octem a těsně před podáváním vmícháme smetanu.