Fazolová polévka s těstovinami

Pašta-fažol

Dalmácie

Ingredience:

150 g fazolí
 300 g uzeného vepřového masa
 1 lžíce sádla
 1 menší cibule
 mletý bílý pepř
 pešt z 30 g uzeného bůčku
 1 stroužku česneku a snítky petrželové natě
 100 g nudlí nebo kolínek
 1,5 l vody

Příprava:

1) Fazole namočíme den předem ve studené vodě, nabobtnalé necháme přejít varem a scedíme. 

2) Zvlášť vaříme uzené maso.

3)  Když je napůl měkké, přidáme k němu fazole.

4) Na sádle zpěníme cibuli,opepříme, přidáme pešt (drobně nasekaný a promíchaný uzený bůček, česnek a petrželku), společně osmahneme a přidáme do polévky. 

5) Když už vše změklo, zavaříme těstoviny a uvaříme doměkka. 

6) Uvařenou polévku necháme ¼ hodiny odpočinout a pak podáváme.

 

Vytvořeno službou Webnode