Fazolová polévka s uzeným masem

Čorbast pasulj sa suvin svinjskim mesom

Srbsko

Ingredience:

500 g fazolí
500 g domácího uzeného boku
1 velká cibule
 mletá pálivá a sladká paprika

Příprava:

1) Fazole den předem namočíme do studené vody.

2) Uzený bok uvaříme doměkka (v tlakovém hrnci).

3) Fazole necháme nejprve přejít varem ve vodě, v níž byly namočeny, pak vodu slijeme a fazole dáme vařit do vývaru z boku. 

4) Vařený bok mezitím přikryjeme a uložíme, aby neoschl.

5) K fazolím přidáme nakrájenou cibuli a papriku a uvaříme je doměkka. 

6) Vařený uzený bok nakrájíme na kostky a přidáme k fazolím a ještě chvíli společně povaříme. 

7) Kdo chce, může si po srbském způsobu udělat jíšku, ale není nutná. 

8) Stačí nakonec hotovou polévku ozdobit nasekanou petrželkou. 

9) Podáváme s chlebem a salátem z kyselého zelí nebo s ajvarem.

 

Vytvořeno službou Webnode