Houbová polévka

Gobova juha

Slovinsko

Ingredience:

500 g brambor
200 g čerstvých nebo 50 g sušených hub
 50 g sádla
 2 lžíce mouky
1 cibule
 2 stroužky česneku
 špetka majoránky
1 petržel
 2 dl kysané smetany
1 lžíce octa
1 bobkový list
2 l vody
 sůl
 mletý pepř
 petrželová nať
 pažitka

Příprava:

1) Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, houby nakrájíme na plátky (sušené předem spaříme a překrájíme), obojí vsypeme do vody a dáme vařit.

2) Přidáme petržel a koření, osolíme, opepříme. 

3) Na sádle osmahneme drobně nakrájenou cibuli a mouku, jíšku zalijeme, provaříme a přidáme do polévky. 

4) Okyselíme podle chuti, přidáme petrželku a pažitku. 

5) Místo jíšky můžeme polévku zahustit zátřepkou ze smetany a mouky.

 

Vytvořeno službou Webnode