Hustá štýrská polévka

Gosta štajerska juha

Slovinsko

Ingredience:

400 g fazolí
400 g brambor
60 g sádla
1 lžíce mouky
1 cibule
2 stroužky česneku
 2 l vody
1 bobkový list
 pepř
 sůl
 ocet
 1 dl kysané smetany

Příprava:

1) Přebrané a propláchnuté fazole den předem namočíme. 

2) Druhý den dáme fazole vařit ve vodě, v níž byly namočené, přidáme k nim utřený česnek, bobkový list a pepř a osolíme.

3) Když jsou fazole téměř vařené, přisypeme oloupané a na malé kostičky nakrájené brambory.

4) Z mouky, sádla a cibule usmažíme světlou jíšku, povaříme a přilijeme k polévce.

5)  Necháme párkrát přejít varem, okyselíme octem podle chuti a vylepšíme kysanou smetanou.

 

Vytvořeno službou Webnode