Jarní zeleninová polévka

Mlada maneštra

Istrie

Ingredience:

250 g mladých fazolí
250 g nových brambor
100 g zelených fazolek
 80 g rajčat
 70 g mrkve
100 g uzeného bůčku
 20 g česneku
 20 g celerové nebo petrželové natě
 0,5 dl vinného octa
sůl
mletý bílý pepř

Příprava:

1) Mladé čerstvě vyloupané fazole dáme vařit do vody.

2) Fazolky překrájíme, brambory nakrájíme na kostičky a mrkev na kolečka, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na větší kousky, vše přidáme k fazolím, osolíme, opepříme a přidáme pešt připravený z nasekaného uzeného bůčku, česneku a natě. 

3) Když je vše uvařeno doměkka, okyselíme octem, provaříme a podáváme.

 

Vytvořeno službou Webnode