Istrie
Ingredience:
120 g fazolí
300 g kysaného zelí
200 g brambor
500 g uzených vepřových žebírek
100 g uzeného bůčku
20 g česneku
svazeček petrželové natě
2 bobkové listy
sůl
pepř
Příprava:
1) Fazole namočíme přes noc do vody a pak je vaříme v téže vodě do změknutí.
2) Zvlášť vaříme kysané zelí a také uzená žebírka.
3) Když jsou fazole a zelí napůl měkké, scedíme je a vaříme dál spolu s žebírky.
4) Přidáme hned také bobkový list, pepř a podle potřeby sůl a rovněž pešt, který jsme připravili
z nasekaného uzeného bůčku, česneku a petrželové natě.
5) Před dokončením přidáme na kostičky nakrájené brambory a dovaříme.
6) Žebírka vyjmeme a podáváme na zvláštním talíři.