Lovecká polévka

Lovačka čorba

Srbsko

Ingredience:

1 kg masa ze zvěřiny (z krku)
 100 g uzeného masa
 50 g slaniny
 svazeček petržele
 2 cibule
30 g sádla
 sůl
 mletý pepř
 1 lžíce másla
 1 lžíce mouky
 2 dl bílého vína
 2 l vody

Příprava:

1) Obojí maso nakrájíme na menší kousky, slaninu a cibuli nadrobno, petrželku rovněž.

2) Maso, slaninu a cibuli osmahneme na sádle, osolíme, opepříme, zalijeme vodou, přidáme petrželku a vaříme zvolna asi 3 hodiny (nebo využijeme výhody tlakového hrnce).

3) Zvlášť z másla a mouky připravíme jíšku, rozvaříme ji a přidáme do polévky. 

4) Nakonec vlijeme víno a necháme ještě jednou přejít varem.

 

Vytvořeno službou Webnode