Polévka z kukuřičných zrn

Maneštra od bobici

Istrie

Ingredience:

400 g mladých kukuřičných zrn (čerstvých nebo z konzervy)
 250 g barevných fazolí
500 g brambor
100 g uzeného bůčku
 2 stroužky česneku
 svazeček petrželové natě
 kost od pršutu nebo šunky
 špetka pepře
 lžička soli

Příprava:

1) Fazole přes noc namočíme, necháme přejít varem ve vodě, v níž byly namočeny, pak je scedíme a propláchneme a dáme vařit do hrnce spolu s kostí (přeseknutou na dva tři kusy).

2) Z nasekaného uzeného bůčku, natě a česneku připravíme pěst a zavaříme k fazolím.

3) Když jsou fazole takřka uvařené, přisypeme kukuřici (je-li konzervovaná, tak až nakonec). 

4) Brambory nakrájíme na kostičky a přidáme k fazolím.

5) Kost vyjmeme, maso z ní obereme, nakrájíme a vrátíme nazpět do hrnce.

6) Dosolíme podle potřeby, opepříme podle chuti.

 

Vytvořeno službou Webnode