Polévka z mladých kopřiv

Čorba od mladi koprivi

Makedonie

Ingredience:

500 g mladých kopřiv
 2 lžíce oleje
 1 lžíce mouky
 1 menší cibule
 hovězí vývar (masox)
 2 žloutky
 5 dl kyselého mléka
sůl

Příprava:

1) Nasbíráme jarní mladé výhonky kopřiv, otrháme lístečky, propláchneme a spaříme horkou vodou.

2) Potom je scedíme a nasekáme nadrobno. ¨

3) V hrnci osmahneme na oleji drobně nasekanou cibuli a mouku, na jíšku vložíme kopřivy, chvíli smažíme, pak zalijeme vývarem a provaříme. 

4) Žloutky rozmícháme v kyselém mléku, vlijeme do horké polévky, prohřejeme, ale už nevaříme. 

5) Dosolíme podle chuti.

 

Vytvořeno službou Webnode