Rybí polévka

Riblja čorba

Vojvodina

Ingredience:

1,50 kg různých sladkovodních ryb (sumec, štika, kapr, candát)
2 cibule
 100 g vepřového sádla
 2 lžíce mleté papriky
 0,5 l bílého vína
 2 rajčata
 5 stroužků česneku
 2 zelené papriky
 3 čerstvé feferonky
 100 g domácích nudlí
 sůl
 mletý pepř

Příprava:

1) Očištěné ryby nakrájíme na větší kusy.

2) Z hlav a různých rybích zbytků uvaříme rybí vývar. 

3) Vývar procedíme a maso z něho lehce propasírujeme. 

4) Cibuli nasekáme nadrobno, osmahneme na horkém oleji, a když začne žloutnout, přidáme mletou papriku, nadrobno nasekaný česnek, spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, papriku nakrájenou na kostičky, podlijeme vínem, přidáme asi 1 l rybího vývaru a necháme provařit.

5)  Pak přidáme nakrájené ryby, drobně nasekané feferonky, osolíme, opepříme, povaříme asi deset minut a nakonec zavaříme domácí nudle.

6)  Když se uvaří, je polévka hotová.

 

Vytvořeno službou Webnode