Štýrská kyselá polévka s brambory

Štajerska kisla juha s krompirjem v oblicah

Slovinsko

Ingredience:

500 g libového vepřového masa
 1 vepřové srdce,
1 vepřová oháňka
300 – 400 g kořenové zeleniny (mrkve, petržele, celeru)
 špetka majoránky
bobkový list
pepř
 2 stroužky česneku
 1 lžíce mouky
 3 lžíce kysané smetany
1 lžíce octa
 sůl
2 l vody

Příprava:

1) Maso nakrájíme na kousky, očištěnou zeleninu na kolečka a plátky. 

2) Obojí vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme. 

3) Když je maso napůl měkké, přidáme koření a nakrájený česnek a osolíme. 

4) Z mouky a smetany umícháme zátřepku, polévku jí zahustíme a dovaříme.

5)  Okyselíme octem. 

6) Ve slané vodě uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a podáváme zvlášť.

 

Vytvořeno službou Webnode