Višegradská

Višegradska čorba

Bosna a Hercegovina

Ingredience:

250 g jehněčího masa
 2 lžíce oleje
1 menší cibule
1 mrkev
1 petržel
¼ menšího celeru
 10 g sušené bamje
 1 lžička hladké mouky
sůl
mletý pepř
 sladká paprika
 petrželová nať
 1 zelená paprika,
1 – 2 rajčata
 lžička rajčatového protlaku
 2 – 3 lžíce smetany
 citronová šťáva (ocet)

Příprava:

1) Maso a zeleninu nakrájíme na kostičky (rajčata předem spaříme a oloupeme). 

2) Cibuli nasekáme nadrobno, zpěníme na oleji, přidáme maso, opečeme, přidáme mrkev, petržel a celer a rovněž chvíli opékáme, zaprášíme moukou, osmahneme, osolíme a opepříme, opaprikujeme, přidáme protlak, zalijeme vodou a vaříme. 

3) Bamju povaříme zvlášť ve vodě okyselené citronem nebo octem, scedíme, propláchneme a přidáme do polévky, když už je maso s polévkovou zeleninou skoro měkké.

4) Pak přidáme též nakrájenou papriku a rajčata a vše společně ještě několik minut povaříme. 

5) Nakonec ochutíme smetanou a ozdobíme nasekanou petrželkou.

 

Vytvořeno službou Webnode