Zelena maestra
Charvátsko (Dubrovník)
Ingredience:
500 g růžičkové kapusty
350 g uzeného vepřového masa
100 g uzeného skopového masa
250 g brambor
sůl
mletý pepř
2 lžíce olivového oleje
pešt z 50 g uzeného bůčku
4 stroužků česneku a svazečku petrželové natě
Příprava:
1) Růžičky kapusty očistíme, zbavíme ovadlých lístků, opereme, vložíme do vařící vody a uvaříme do poloměkka.
2) Obojí uzené maso uvaříme zvlášť.
3) Do vývaru z uzeného masa dáme na kostičky nakrájené brambory, a když jsou napůl uvařené, přisypeme k nim kapustičky a přidáme pešt připravený z nadrobno nasekaného bůčku, česneku a petrželky.
4) Opepříme.
5) Do hotové polévky vmícháme olej a vrátíme maso nakrájené na kousky (anebo je podáváme zvlášť).