Zvěřinová polévka

Divjačinska juha

Slovinsko

Ingredience:

1 kg kostí ze zvěřiny s odřezky mas
 500 g hovězích kostí
 30 g sádla,
kůže ze slaniny nebo zbytky šunky
 1 cibule
1 pór
 1 celer
 2 mrkve
1 petržel
 špetka rozmarýnu
špetka bazalky
 4 jalovčinky
1 bobkový list
hřebíčky
 3 l vody
 1 dl červeného vína
 pepř
 sůl

Příprava:

1) Zeleninu i maso osmahneme na sádle a pak všechno i s kořením nasypeme do vody a vaříme buď zvolna 3 hodiny, anebo příslušně kratší dobu v tlakovém hrnci.

2) Nakonec polévku přecedíme, zeleninu a odřezky masa nakrájíme nadrobno a polévku ochutíme vínem a pepřem.

3)  Do polévky zavaříme drobenku.

 

Vytvořeno službou Webnode