Jugoslávská kuchyně
Menu
Vyhledávání
Úvod
>
Slané moučníky
>
Makedonské listové těsto – katmer
Makedonské listové těsto – katmer
Předkrmy
Polévky
Hovězí polévka
Višegradská
Kyselá jehněčí polévka
Štýrská kyselá polévka s brambory
Telecí kyselá polévka
Zelená polévka z růžičkové kapusty
Polévka z uzeného masa s jáhlami
Polévka z uzeného masa s drobenkou
Polévka z pohanky a uzeného masa
Knedlíčková polévka
Begova polévka
Slepičí polévka s drobenkou
Zvěřinová polévka
Lovecká polévka
Domácí kyselá polévka ze zvěřiny
Kapří polévka
Vývar ze sušené tresky s rýží
Rybí polévka
Rybářská polévka
Polévka z mořských ryb
Fazolová polévka s těstovinami
Polévka z kukuřičných zrn
Postní polévka
Fazolová polévka
Fazolová polévka s uzeným masem
Istrijská polévka
Hustá štýrská polévka
Jota
Hustá polévka po přímořsku
Rajčatová polévka ostrovní
Polévka z mladých kopřiv
Jarní zeleninová polévka
Polévka z láku z kysaného zelí
Houbová polévka s pohankou
Houbová polévka
Srbská bramboračka se šťovíkem
Zagorská kyselá polévka
Slavonská bramborová polévka
Vaječná polévka
Zasmažená polévka
Smetanová polévka s mandlemi
Malinová polévka
Broskvová polévka
Polévka ze sušeného ovoce
Rychlá štýrská smetanová polévka
Panáda (tradiční)
Zátřepka do polévky
Drobenka do polévky
Pudink jako vložka do polévky
Pudink jako vložka do polévky
Hlavní jídlo
Hovězí maso
Telecí maso
Vepřové maso
Jehněčí maso
Skopové maso
Masové směsi
Mleté maso
Uzené maso
Vnitřnosti
Ryby a jiné plody moře
Drůbež a zvěřina
Bezmasé pokrmy
Příkrmy a přílohy
Brambory pečené v troubě
Brambory pečené ve slupce
Brambory s petrželkou
Bramborová kaše s vejci
Bramborová kaše po dalmatsku
Bramborový závin
Bramborové halušky
Bramborové noky
Okurky s brambory
Mrkev s brambory
Mangold vařený
Tykvičky dušené
Zelí vařené
Dušená planá čekanka
Kysané zelí s peštem
Smažený květ dýně
Mlinci
Kaštelanské makarony na vřeteno
Istrijští fuži („vřetýnka“)
Idrijské taštičky
Zelené nudle
Smažený chléb
Krupicový knedlík s tvarohem
Slavonský houskový knedlík
Pogača s droždím
Kukuřičná kaše (polenta)
Křupky z polenty
Kukuřičná příloha
Pohankové knedlíčky
Pohankový chlebíček
Pohankový knedlík s uzeným masem
Jáhly
Omáčky
Omáčka z kyselého mléka
Housková křenová omáčka
Vaječný křen
Vaječná omáčka s bylinkami
Pórková omáčka
Česneková omáčka
Vinná omáčka
Brusinková omáčka
Koprová omáčka
Omáčka s klobásou
Omáčka kaparová dalmatská
Omáčka žloutková na ryby
Omáčka rajčatová pikantní
Omáčka z červené řepy
Omáčka ze slaných sardelí
Omáčka sardelová s vejci
Omáčka zelená k pečeným rybám
Omáčka zelená pikantní
Majonéza přímořská
Hořčice domácí
Marináda na ryby
Saláty
Pampeliškový salát
Černá ředkev
Fazolkový salát
Salát z vařených tykviček
Hlávkový salát s kyselým mlékem
Salát z hlávkového zelí
Salát z kysaného zelí
Okurkový salát po dalmatsku
Okurka s cibulí a tvarohem
Česnek s okurkami
Cibulka s tvarohem
Pórkový salát s kyselým mlékem
Šopský salát
Pečené papriky
Srbský ajvar
Pindžur
Bramborový salát (dalmatský)
Bramborový salát se slanými sardelemi
Salát fazolový
Fazolový salát s pálivou paprikou
Česnek se strouhankou
Salát z langusty po dalmatsku
Salát z chobotnice
Zálivka do salátu
Slané moučníky
Jáhlový závin
Štipské koláče se sušeným masem
Kukuřičný koláč se špenátem
Gibanica po srbsku
Cievara
Kukuřičný chléb
Vařený tvarohový závin
Zagorské štekle
Hercegovský prsnac
Slané pity
Makedonské listové těsto – katmer
Otevřená pita
Vranjské „kutny“
Banica
Slaný pažský dort
Sladké moučníky
Kukuřičný koláč s jablky
Litý koláč
Bazlamača
Skopský koláč s jablky
Tvarožák
Sut-pita
Ravanija se sirupem
Povidlovník
Metohijská ulema s ořechy
Višňový závin
Makovník nebo ořechovek
Lublaňský smetanový závin
Kynutý tvarohový závin s čerstvou mátou
Tykvový koláč
Líný koláč
Prekmurská gibanica
Buchta s kozalcem
Dalmatský koláč ze svatojanského chleba a fíků
Vařená buchta
Baklava
Zapečené nudle s ořechy
Pašova pita
Gorické štekle smažené nebo vařené
Gurabije („Vraní koláčky“)
Tulumby
Hurmašice
Růžičky
Cukráčky
Sádelníky
Hvarské lodičky
Lojové koláčky korčulské
Nazli-fatme
Medové koláčky s pepřem
Koblihy dalmatské
Zapečené palačinky
Sladkosti další
Trogirské křupky
Mandlovec
Bobečky
Rajský dezert
Jáhelník se švestkami
Jáhly s jablky
Jablečná rozvárka s jáhlami
Jáhly s ořechy
Jablečné bonbóny
Plněná jablka
Fíkovník
Kdoulový sýr
Paluza
Kaštanové kostky
Dalmatský pudink
Rýžová kaše v mléce
Rýžová kaše s medem
Fazole s ořechy
Pšenice s cukrem a ořechy
Pšenice v mléce
Halva
Černá halva v oplatkách
Sypká halva
Rahatlokum (ratluk)
Nápoje
Sirup z černého bezu
Likér z černého rybízu
Likér višňový
Likér šípkový
Likér jasmínový (starodávný)
Vinná polévka
Istrijská polévka vinná
Kdoulová polévka
Šumadijský čaj
Boza
Jalovcový nápoj
Káva po bosensku
Medjimurská káva
Mevludsko šerbe
Salep
Uzeniny
Uzená vepřová pečínka
Kuvurma
Suzma
Istrijský pršut
Uzené skopové maso
Klobásky čerstvé
Pečenice
Klobásy v popelu
Kraňské klobásy
Sremské klobásy
Kulen
Salám dalmatský
Jelita přímořská
Jelita po istrijsku
Tlačenka po prekmursku
Goreňský žaludek
Tuňák na zimu
Zavařování ovoce a zeleniny
Paprika v soli
Pečené papriky
Ajvar na zimu po baraňsku
Papriky v octě
Papriky plněné zelím
Míchaný salát
Džuveč z různé zeleniny
Lilky v octě s česnekem
Kukuřice v octě
Sušené švestky
Přírodní višňový kompot
Slatko
Slatko z višní
Slatko z jahod
Kaštany
Hledat